Sparren en spiegelen

Iedereen, zeker een leidinggevende, heeft weleens de behoefte om te reflecteren over het eigen handelen. Ook is het soms fijn om met een ander buiten de eigen omgeving of organisatie te overleggen over knelpunten of issues die op dat moment spelen.
In de huidige tijd is zelfreflectie niet meer weg te denken als je jezelf wilt ontwikkelen en doorgroeien.

Doelgroep

Sparren en Spiegelen is voor jou geschikt als:

  • je wil overleggen over je ideeën, wensen en knelpunten
  • je wil reflecteren over je eigen handelen met iemand buiten je eigen omgeving of organisatie
  • je leidinggevende beter prestaties verwacht
  • je effectiever wil communiceren
  • je je wilt voorbereiden op bepaalde gesprekken, zoals functionerings-, sollicitatie-, verkoop-of onderhandelingsgesprekken
     

Werkwijze

Je kunt open en vrij sparren. De intentie die je hebt bij het communiceren komt tot uiting in je gedrag. Hoe breng je je boodschap over? Houd je rekening met de belangen van anderen? Ineffectief gedrag zet je om in effectief gedrag. Je ontdekt wat maakt dat je niet echt je mening durft te geven of waarom het tot een conflict leidt wanneer je dat wel doet. Ook je onderhandelingsvaardigheden komen aan bod.

De gesprekken verlopen in alle vertrouwelijkheid over de inhoud waar je tegen aan loopt, het proces en je stijl van leidinggeven. Jij bepaalt steeds het onderwerp en je wordt geprikkeld om buiten je "normale" denkkader te treden. Je kijkt van verschillende kanten naar je situatie en je zoekt naar oplossingen/alternatieven die bij je passen.

Resultaat

Je bent bewust van je eigen denk- en gedragspatronen en die van je collega's.
Je kunt ineffectief gedrag omzetten in effectief gedrag en je komt zelfbewust over in de gesprekken die je voert. Je kunt je keuzes goed motiveren aan je medewerkers en mensen uit je omgeving. Je prestaties zijn beter.

Praktische informatie

Kosten: € 110,- per sessie
Locatie: Zuiderbeekweg 26, 6862EM Oosterbeek; tenzij anders afgesproken.

U kunt u nu aanmelden voor Sparren en spiegelen.